Michelle Obama zal Trump nooit vergeven

Michelle Obama zal Trump nooit vergeven

De voormalige First Lady Michelle Obama rekent in haar memoires af met de Amerikaanse president Donald Trump, de opvolger van haar echtgenoot Barack Obama. Ze zal het Trump nooit vergeven dat hij openlijk in vraag heeft gesteld of haar man wel degelijk een Amerikaans staatsburger is, schrijft ze. Die opmerkingen waren gestoord en gemeen. Fanatisme en xenofobie valt niet te negeren, zei Obama in een interview dat de zender ABC vandaag heeft uitgezonden. "Wat als een labiel persoon zijn geweer laadt en naar Washington gaat. Wat als die op zoek gaat naar onze meisjes? Donald Trump bracht met zijn roekeloze insinuaties mijn hele gezin in gevaar. Ik zal het hem nooit vergeven", schrijft Obama.

Ook de Washington Post en CNN berichtten vooraf over de biografie van 426 pagina's, die dinsdag in de VS verschijnt. Obama schrijft ook over andere dingen, zoals huwelijksproblemen en huwelijksadvies, en ook over over miskramen.

Obama onthult ook wat ze vond van Trump's verkiezing op 8 november 2016. Ze was verrast dat zoveel vrouwen de voorkeur gaven aan een vrouwenhater boven een bijzonder gekwalificeerde kandidate. Ze had geprobeerd om de verkiezing van Trump uit haar gedachten te verdringen.

Obama maakt ook duidelijk dat ze niet zal opkomen voor de presidentsverkiezingen van november 2020. "Ik ben nooit fan van politiek geweest en mijn ervaringen van het afgelopen decennium hebben daaraan weinig veranderd. De gemeenheid van de politiek stoot mij af".

Michelle Obama blijft populair bij de Democraten. Sommigen hoopten dat ze het in 2020 zou opemen tegen Trump. Obama heeft echter al herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat ze zich geen kandidaat zal stellen.

bron: Belga