Michelle Martin opnieuw voor de rechter

Michelle Martin moet donderdag voor de raadkamer verschijnen in Namen, na een klacht met burgerlijkepartijstelling die Jean Lambrecks en zijn zoon Leendert, de vader en broer van de vermoorde Eefje, tegen de ex van kindermoordenaar Marc Dutroux hadden ingediend. Martin zou zelf niet aanwezig zijn, maar zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat. Het onderzoek draait rond bedrieglijk onvermogen: Martin verwierp in 2001 de nalatenschap van haar moeder. Zo zorgde zij ervoor dat het vermogen niet naar de slachtoffers kon gaan, maar wel naar haar eigen kinderen. Ze zou haar onvermogen zelf georganiseerd hebben, een misdrijf waarop tot twee jaar cel en een boete van 12.500 euro staat.

In februari 2013 diende Leendert Lambrecks een klacht met burgerlijkepartijstelling in tegen Michelle Martin. Hij ging daarmee nog een stap verder dan zijn vader Jean, die net voor de vrijlating van Martin in augustus 2012 al een gewone klacht had ingediend bij het parket van Brussel. Maar in de zomer van 2013 stapte ook Jean naar de onderzoeksrechter om een klacht met burgerlijkepartijstelling in te dienen. Met hun klachten zetten vader en zoon Lambrecks zelf een gerechtelijk onderzoek op gang.

Michelle Martin moet donderdag voor de raadkamer verschijnen, die dan moet oordelen of er voldoende elementen zijn om de zaak voor de correctionele rechtbank te laten komen. Martin zou zelf niet aanwezig zijn, maar zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat, meester Stéphane Moreau.

bron: Belga