Michel legt "geen triomfalisme" aan de dag

Michel legt "geen triomfalisme" aan de dag

De regering-Michel zal geen triomfalisme aan de dag leggen, maar is wel overtuigd dat de eerste positieve resultaten van haar hervormingen zich aandienen en zal verder blijven hervormen. Dat heeft premier Charles Michel verklaard tijdens het begrotingsdebat in de Kamer. Na de tussenkomsten van de verschillende fracties, was het de beurt aan premier Michel om te repliceren. Hij stond onder meer stil bij de 105.000 extra jobs die de voorbije twee jaar zijn gecreëerd. "Dat is een realiteit die niemand kan betwisten", aldus Michel, die aangaf dat het cijfer nog niet volstaat. Daarom zal de regering nog hervormen om beter te doen.

Hij benadrukte dat zijn regering geen triomfalisme aan de dag zal leggen. Hij verwacht dat de hervorming van de wet op het concurrentievermogen en de mogelijkheid om nachtwerk in te voeren in de sector van de e-commerce, meer jobs kunnen creëren.

Er kwam nogal wat kritiek op de bijkomende besparingen in de gezondheidszorg die de regering tijdens het laatste begrotingsconclaaf besliste. Premier Michel ontkende dat zijn regering het model van onze sociale zekerheid wil breken. Wel onderstreepte hij dat ook daar hervormingen nodig zijn om morgen en overmorgen de gezondheidszorg te kunnen blijven betalen.

Ondertussen gaat het thematische debat over de begroting voort. Woensdag zet de Kamer de laatste rechte lijn richting het kerstreces in. Dan moeten nog zestien wetteksten de revue passeren. De stemming over het wetgevend werk staat voor donderdagavond geprogrammeerd, na het wekelijkse vragenuurtje.

bron: Belga