"Michel heeft klimaatprotest duidelijk niet begrepen"

"Michel heeft klimaatprotest duidelijk niet begrepen"

"Premier Charles Michel heeft het klimaatprotest duidelijk niet begrepen." Dat zegt Groen-fractieleider Kristof Calvo op de reactie van de premier op de klimaatmars van gisteren. Michel vindt dat de regering al veel heeft gedaan, maar dat de realisaties misschien beter uitgelegd hadden moeten worden. Premier Charles Michel reageerde vandaag op de Diplomatieke Dagen, de jaarlijkse bijeenkomst van de Belgische diplomatie, op het klimaatprotest van gisteren. Hij zei onder meer dat er de afgelopen jaren al veel gerealiseerd is, maar dat die verwezenlijkingen misschien te weinig uitgelegd worden. De premier wees onder meer op de extra investeringen in hernieuwbare energie.

"Er was gewoon niets om uit te leggen", reageert de fractieleider voor Groen in de Kamer Kristof Calvo. "Klimaat en milieu zijn al sinds dag één de blinde vlak van de regering-Michel. Een klimaatpremier zal Michel wellicht nooit worden, maar door het gebrek aan klimaatbeleid af te doen als een communicatieprobleem toont hij aan dat hij werkelijk niets begrepen heeft van het klimaatprotest."

Calvo hoopt dat de Kamer nog voor de verkiezingen "minstens een basis kan leggen" voor een nationale klimaatwet, iets wat ook de manifestanten vragen. Dat moet volgens hem ook in een situatie van lopende zaken kunnen.

Premier Michel kondigde aan morgen een delegatie van de Klimaatcoalitie te ontvangen, om naar hun concrete voorstellen te luisteren.

bron: Belga