Michel gaat te rade bij Google en Microsoft

Michel gaat te rade bij Google en Microsoft

Op het WEF lopen bedrijfsleiders van allerlei slag rond. Het is de uitgelezen kans voor onze aanwezige politici om contacten te leggen. Michel (foto rechts) sprak er onder meer met Microsoft-voorzitter Brad Smith en de vicepresident van Google, Kent Walker (links).

Als premier heeft hij de verantwoordelijkheid over het Center for Cybersecurity Belgium (CCB). Om dat centrum nog verder te ontwikkelen, wil de MR-politicus privépartners aantrekken en zo extra expertise binnenhalen. Veiligheid op het internet is voor hem prioritair. Het was lang geen issue, «maar nu beseffen we dat dit wel belangrijk is, voor onze economie, maar ook voor de geopolitieke ontwikkeling».

De gesprekken liepen volgens Michel “erg positief”. “Ze waren goed geïnformeerd over de situatie in België en de dynamiek in ons land, met de digitale agenda van minister De Croo”. Want ook daar zijn er opportuniteiten te rapen. “Ik ben ervan overtuigd dat we meerwaarde kunnen halen uit een verdere digitalisering. Meer groei en meer jobs”, aldus Michel. Hij verwees onder meer naar de sector van de videogames, “waar nu ook echt tewerkstelling wordt gecreëerd”.

Ook Open Vld-minister De Croo heeft in Davos een aantal bilaterale contacten, bijvoorbeeld met Facebook en Liberty Global, het moedermaatschappij van Telenet.