MH370 - Mogelijk opnieuw brokstukken gevonden van vermist vliegtuig op Madagaskar en Australië

MH370 - Mogelijk opnieuw brokstukken gevonden van vermist vliegtuig op Madagaskar en Australië

Op het Afrikaanse eiland Madagaskar heeft een man mogelijk nieuwe brokstukken van het vermiste vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines gevonden. Dat schrijft BBC. En ook op Kangaroo Island in Australië zijn mogelijk overblijfselen van het vliegtuig aangetroffen, meldden Australische media. De man die de brokstukken aantrof in het oosten van Madagaskar, een advocaat uit Seattle die zelf een zoektocht gestart is in Oost-Afrika, had eerder ook al mogelijke brokstukken aangetroffen in Mozambique. Hij meldde dat hij foto's van de brokstukken, waarvan er eentje lijkt op een vliegtuigraam, heeft doorgestuurd naar het Australische Transport Safety Bureau (ATSB) en naar de autoriteiten van Madagaskar. Hij is ook bereid om de stukken over te dragen aan de autoriteiten.

Volgens een woordvoerder van ATSB wordt ook onderzocht of brokstukken die op het Australische Kangaroo Island werden aangetroffen, mogelijk afkomstig zijn van de Boeing van Malaysia Airlines. Op beelden van Channel 7 werd op het eilandje in de buurt van Adelaide een stuk gevonden met de woorden "Caution no step".

Australië coördineert de zoektocht naar MH370 in het zuiden van de Indische Oceaan. De Boeing verdween op 8 maart 2014 kort na het opstijgen in Kuala Lumpur van de radar, en het is tot vandaag een raadsel wat er met het vliegtuig en zijn 239 inzittenden is gebeurd.

Eerder werden al mogelijke brokstukken aangetroffen op La Réunion, op Madagaskar, in Mozambique, in Zuid-Afrika en op Mauritius.

bron: Belga