Mexico en Venezuela bij laatste acht, Uruguay uitgeschakeld op Copa America

Op de tweede speeldag in groep C op de Copa America Centenario hebben Mexico en Venezuela zich geplaatst voor de kwartfinales. Jamaica en verrassend genoeg ook Uruguay zijn met nog één speeldag voor de boeg reeds uitgeschakeld. Na de 3-1 nederlaag op de openingsspeeldag tegen het sterke Mexico wist Uruguay dat het tegen Venezuela drie punten nodig had om de kansen op de kwartfinales gaaf te houden. Zonder de geblesseerde Luis Suarez liepen de troepen van bondscoach Oscar Tabarez in Philadelphia tegen een 0-1 nederlaag aan tegen Venezuela. Aanvaller Salomon Rondon scoorde na 36 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Met nul op zes is Uruguay uitgeschakeld, Venezuela mag met zes op zes naar de volgende ronde.

In de tweede wedstrijd haalde Mexico het in de Rose Bowl in Pasadena met een droge 2-0 van Jamaica. Chicharito opende na 18 minuten de score, invaller Oribe Peralta zorgde in de slotfase voor de 2-0. Ook Mexico stoot met het maximum van de punten door, Jamaica is puntenloos laatste in de groep en ook uitgeschakeld. Op de slotspeeldag nemen Mexico en Venezuela het in een rechtstreeks duel nog tegen mekaar op voor de groepszege.