Mexicaanse handelaars verliezen miljoenen door James Bond

Mexicaanse handelaars verliezen miljoenen door James Bond

Hoewel de Mexicaanse regering miljoenen zou hebben betaald om het scenario van de film te wijzigen, lijkt het erop dat Spectre, de nieuwe James Bond-film, Mexico nog steeds geen geluk brengt. Duizenden handelaars in het historische centrum van Mexico City klagen over een tekort aan klanten door de opnames van Spectre.

De handelaars zouden al meer dan 24 miljoen dollar zijn misgelopen aan inkomsten door de opnames van de spionnagefilm. Dat komt doordat de straten afgezet worden voor de opnames waardoor 6627 direct en indirect beïnvloed worden. Daardoor verloren de lokale handelaars al meer dan 24.6 miljoen dollar aan inkomsten. Dat beweert Canacope, de lokale kamer van koophandel.

Er zou in totaal 15 dagen lang gefilmd worden waarbij Bond verschijnt in de oude Senaat en op het enorme Zocalo plein in het historische centrum van de stad waar het imposante paleis en de kathedraal staan.

De handelaars kregen voor de opnamedagen een vergoeding van 100 tot 130 dollar per dag, maar ze klagen dat die compensatie ontoereikend is.

Spectre staat gepland om op 6 november in de bioscoop te verschijnen.