Mexicaanse (116) 'te oud' voor nieuwe bankkaart

Mexicaanse (116) 'te oud' voor nieuwe bankkaart

De nieuwe regelgeving in Mexico stelt dat alle mensen die een pensioen ontvangen, een bankrekening moeten openen om het geld op te laten overmaken. Maria was dit van plan, maar omdat ze te oud bevonden werd hebben ze haar geweigerd. De bank wist haar enkel te vertellen dat de limiet voor het openen van een bankrekening op 110 jaar lag.

Optimistische vrouw

Het oude vrouwtje bleef niet bij de pakken zitten. Ze verkocht snoepjes in haar kraampje aan haar huis. Hierdoor kon ze drie maanden zonder pensioen doorkomen. Maar toen de bankdirecteur op de hoogte kwam van het probleem wist hij eerst niet goed wat doen. Hij besloot dan maar om haar een cheque te overhandigen. Maria reageerde: "Vroeg of laat voorziet God".

Volgens de bank is het probleem te wijten aan de 'calibreringsgrenzen' van hun systeem, die maar tot 100 jaar gaan. De directeur laat weten dat ze het systeem gaan aanpassen zodat dit in de toekomst niet meer kan voorvallen. Maria blijft zeer optimistisch reageren en de bankmanager zegt dat hij cheques zal blijven sturen tot er een oplossing voor het probleem gevonden kan worden.