Metro's Leesclub. Friedl' Lesage: "Je kan in de zinnen van Peter Verhelst bijten"

Metro's Leesclub. Friedl' Lesage: "Je kan in de zinnen van Peter Verhelst bijten"

"Ik lees veel en graag: gemiddeld één boek per week. Heel vaak is dat in functie van mijn zondagmiddagprogramma ‘Touché' en de (lees)opdrachten die op mijn pad komen. Het is verrassend hoe vaak ik boeken kan lezen om mij op een gesprek voor te bereiden. Zo las ik de voorbije week het werk van de jonge filosofe en dichteres Lieke Marsman, die ik te gast had in mijn programma. Ze zorgde ervoor dat ik een heel erg fijne leesweek had. Binnenkort in de studio: Lieve Joris en Joke Van Leeuwen. De boeken liggen al klaar!"

"Ik ken het werk van Peter Verhelst goed. Zijn schrijfstijl is heel sensitief. Alsof je in zijn zinnen kan bijten en de woorden als sap langs je hals naar beneden glijden. Ik verwacht van dit boek niets anders."

(tk)

Kom bij de gezelligste leesclub

Deze maand verdiepen we ons in ‘Voor het vergeten' van Peter Verhelst. Zin om mee te lezen? Schrijf je dan snel in voor onze leesclub op nl.metrotime.be/metrosleesclub. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar. We verstoppen ook tien extra exemplaren op verschillende treinen. Ben jij bij de gelukkigen die er eentje weet te bemachtigen? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven. Vervolgens krijg je een leuke vragenlijst die je voor 26 april dient in te vullen. Wie weet vind je je ongezouten mening in de krant!

Metro's Leesclub is een initiatief van Metro, Iedereen Leest en LangZullenWeLezen van de VRT.

‘Voor het vergeten' is genomineerd voor de LangZullenWeLezen-trofee, in de categorie ‘Fictie'. Stemmen voor jouw favoriet kan nog tot en met 14 oktober.

www.langzullenwelezen.be