Metro's Leesclub: Dimitri Leue

Metro's Leesclub: Dimitri Leue

"Ik heb nog nooit in een leesclub gezeten, maar misschien is dit wel een hele goede manier om me wat meer te doen lezen. Ik lees zelf gemiddeld één boek per maand, wat ik te weinig vind. Maar ik hoor dat het wél meer is dan de gemiddelde Vlaming, dus misschien ben ik toch niet zo slecht bezig.

Ik lees wel heel graag, en het liefst poëtische non-fictie, van auteurs als Katrijn Van Bouwel, Anne Provoost, Griet Op De Beeck en Connie Palmen. Nu ik erover nadenk: vooral van vrouwen eigenlijk (lacht).

Dit boek is ook door een vrouw geschreven. Ik kende het wel, maar heb het nog niet gelezen en ben er heel benieuwd naar. Het gaat over een jongen die een meisje wil zijn en het zit in de selectie van de Jeugdboekenmaand die nu loopt, met als thema ‘M/V/X – je bent wie je bent'.  Een heel belangrijk thema, dat eigenlijk geen thema meer zou mogen zijn. Eigenlijk zou iedereen gewoon mogen zijn wie hij of zij of het is. Helaas is dat niet zo. Helaas worstelen nog heel veel kinderen en jongeren met hun seksuele geaardheid of hun lichaam. Boeken kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Daarom ben ik met veel plezier peter van deze Jeugdboekenmaand en lees ik graag met jullie mee.”

Dimitri Leue toert op dit moment met ‘Kalf'(6+), een poëtische theatervoorstelling met dans en muziek. Hij schreef ook het boek ‘De Cowboyter' over een kabouter die liever een cowboy wil zijn. Zijn nieuwste boek ‘Boom-boom' verschijnt binnenkort.

De Jeugdboekenmaand loopt nog tot en met 31 maart. Info en boekentips vind je op www.jeugdboekenmaand.be.

Lid worden van de tofste leesclub van het land?

Neem hier een kijkje hoe je lid kan worden van Metro's Leesclub en kans maakt op een gratis boek!