Metro test de Nintendo New 2DS XL

Nintendo is al enkele jaren heer en meester in de kunst van het verliezen van klanten, dankzij een onontwarbaar kluwen van 3DS-versies. Deze zomer stopt de Japanse gamereus met de productie van de New 3DS (maar niet met die van de New 3DS XL) en lanceert het… de New 2DS XL.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Ondanks het doorslaande succes van de Switch, die op vijf maanden tijd al bijna vijf miljoen keer over de toonbank ging, verliest Nintendo de markt van de 100% handheldconsoles niet uit het oog. Op 28 juli lanceerde het zelfs een nieuw model: de New 2DS XL. Vergeet het kleine scherm van de 3DS en de New 3DS. Nintendo gokt op één enkele XL-versie met een scherm van 4,88 inch. Niet te groot, niet te klein en comfortabel voor ogen én handen. Perfect om overal mee te nemen en op verplaatsing te spelen. Hij is bovendien compatibel met alle games en software van de Nintendo 3DS. Keuze genoeg dus!

Twee kleuren

Net als de 2DS uit 2013 is de New 2DS XL vooral bestemd voor jonge spelers, met een minder kwaliteitsvolle afwerking dan de New 3DS XL en zonder de 3D-functionaliteit (die eigenlijk geen kat gebruikt) maar ook met een lager prijskaartje. Nintendo heeft duidelijk veel zorg besteed aan zijn nieuweling. Die ziet er veel beter uit dan het afschuwelijke design van de 2DS én je kan hem dichtklappen. De New 2DS XL is verkrijgbaar in twee flashy maar classy kleuren: zwart-turqouise en wit-oranje.

Verwacht vooral geen hoogwaardige materialen op de New 2DS XL. Hij bestaat van kop tot teen uit plastic. Daardoor voelt hij wat fragieler aan dan de New 3DS XL, maar ook een pak lichter (260 g vs. 329 g). En het laat Nintendo vooral toe de prijs naar beneden te halen: € 150 tegenover € 200 voor de New 3DS XL. Bovendien maakt Nintendo deze keer niet de fout om de oplader apart te verkopen. Die zit nu in de doos, samen met een microSDHC-geheugenkaart van 4 GB.

In tegenstelling tot de 2DS is de New 2DS XL met zijn grote scherm, opvouwbaar formaat en aantrekkelijke prijs bestemd voor jong en oud, én voor occasionele spelers die de gamecatalogus van de 3DS willen ontdekken zonder te veel uit te geven. Al bij al een goed compromis.

(tw)