Metro gaat weer op zoek getalenteerde fotografen!

Metro gaat weer op zoek getalenteerde fotografen!

Als je weet dat vorig jaar maar liefst 36.000 deelnemers meer dan 146.000 foto's ingezonden hebben, dan snap je dat de Metro Photo Challenge een vaste afspraak is voor heel wat fotografen wereldwijd. Net als de voorbije jaren, geven we jullie de kans om je verbeeldingskracht de vrije loop te laten gaan rond drie thema's: Travels of my Dreams, Home Travelling en Travelers.

Voor elke categorie worden twee winnaars afgevaardigd: één door een lokale jury en één via publieksstemming. Bovenop hun deelname aan de internationale finale van de Metro Photo Challenge, beloont Canon hen ook met een waardebon ter waarde van 500 euro.

Vervolgens kiest een internationale jury uit alle lokale winnaars de beste foto in elke categorie. De geselecteerde fotografen winnen een prachtige fotoreis naar het mysterieuze Paaseiland.

Deelnemers kunnen tot 25 november foto's inzenden. De lokale winnaars worden op 7 december bekend gemaakt, de hoofdprijzen worden een week later uitgedeeld. Nieuw dit jaar is een extra surprisewinnaar. Tijdens de wedstrijd kiest onze partner Canon uit alle categorieën één winnaar. Hij of zij wint een Canon EOS 5D Mark IV ter waarde van 4.129 euro inclusief BTW. De surprisewinnaar wordt op 16 november uitgeroepen.

Haal je fototoestel of smartphone boven en neem hier deel!

 

Op zoek naar inspiratie voor de Metro Photo Challenge? Ga tussen 10 oktober en 19 november dan zeker eens langs bij de tentoonstelling van Irving S.T. Harp. Deze Belgische fotograaf was in 2014 één van de eindwinnaars van de Metro Photo Challenge. Zijn fotografische kunststukjes kan je bewonderen op de Grasmarkt 25-27 in Brussel. De tentoonstelling is geopend van maandag tot en met zaterdag, vanaf 11 uur (13 uur op zaterdag) tot 18 uur.