Metro en Brussels onderwijs blijven dicht

Metro en Brussels onderwijs blijven dicht

Volgens Michel is de dreiging nog dezelfde als zaterdagmorgen: er is een risico op een aanslag door meerdere personen op meerdere plaatsen. De doelwitten blijven dezelfde: winkelcentra en -straten, het openbaar vervoer en grote evenementen.

Het OCAD behoudt daarom het dreigingsniveau op vier voor Brussel en op drie voor de rest van het land. De maatregelen blijven dan ook dezelfde: versterkte inzet van politie en militairen, de afgelasting van grote evenementen met veel volk en extra aandacht voor het openbaar vervoer.

De metro blijft dicht en ook de Brusselse scholen, hogescholen en universiteiten blijven maandag gesloten. Voor de crèches is er geen algemeen sluiting, maar wel een verhoogde waakzaamheid.

In de loop van maandagnamiddag volgt een nieuwe analysevergadering van OCAD en een nieuwe bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad.

«We zijn ons ervan bewust dat de situatie voor iedereen moeilijk is. We willen de veiligheidsdiensten en de mensen op het terrein bedanken», zei Michel. «We bedanken ook de bevolking voor de sereniteit», aldus de premier. Michel zei dat alles eraan gedaan wordt om zo snel mogelijk weer te kunnen keren naar een normaal leven.

De premier wou tot slot niets zeggen over lopende gerechtelijke onderzoeken en eventuele gerechtelijke of politie-operaties.

Wie vragen heeft, kan nog terecht op het nummer 1771 van het crisiscentrum.

Bron: online redactie, Belga