Met mobiele app naar nieuwe baan

Met mobiele app naar nieuwe baan

Uitzend-selectiebedrijf Accent Jobs lanceert SWOP, een vernieuwende mobiele app voor iedereen die snel en efficiënt op zoek wil naar een nieuwe job.

Wie op zoek is naar een nieuwe job zal het bevestigen: dat is geen evidente klus. Bovendien is de traditionele manier van solliciteren –lees: CV en brief opsturen– stilaan achterhaald en zitten smartphones in de lift. Het idee om een sollicitatie-app te ontwikkelen sloeg dan ook meteen aan bij Accent Jobs. «We combineren zo het menselijke aspect van onze 700 medewerkers met het instant ‘nu-solliciteren' verhaal van de mobiele wereld», zegt Jérôme Caille, CEO Accent Jobs. «Door gebruik te maken van spelelementen zoals de selfie en de dating-swipe analogie wordt de drempel tot solliciteren ook verlaagd», vult Peter Ingelbrecht, Chief Innovation Officer Accent Jobs, aan.

Hoe werkt SWOP? Heel eenvoudig. Accent Jobs baseerde zich voor de ontwikkeling op het principe van de datingapp Tinder. Swipen is liken, met andere woorden: 1. Vul je contactgegevens in en maak een selfie of upload een profielfoto. 2. Kies de sector(en) waarin je geïnteresseerd bent. 3. Begin te grasduinen door de vacatures. Ze zijn geordend van dichtbij tot ver weg. 4. Swipe naar links als de vacature niet jouw ‘cup of tea' is. 5. Swipe naar rechts als je de job wil, waarna een medewerker van Accent Jobs eerstdaags met jou telefonisch contact opneemt.

SWOP werkt met geolocatie, waarbij jobs dicht in de buurt eerst getoond worden. Daarnaast deelt SWOP ook badges uit. Solliciteer je bijvoorbeeld na 23u 's avonds? Dan win je de ‘flexibel' badge. En die kan je uiteraard sharen met al je vrienden.

De app is gratis beschikbaar. Surf voor meer info naar www.swopajob.be