Met Inbox van Google wordt het lezen van mails weer leuk

Met Inbox van Google wordt het lezen van mails weer leuk

Google heeft een nieuwe e-mail applicatie uitgebracht waarvan ze hopen dat je er je e-mail beter mee kan lezen en het ook leuker maakt. De app werd Inbox gedoopt en organiseert en benadrukt details van de e-mails voor jou. In een blog over de release benadrukt Google dat het Gmail niet wil vervangen, maar dat het bedrijf eerder de e-mail zelf wilde heruitvinden.

Met Inbox wordt jouw e-mail meer weergeven als de vertrouwde newsfeed op Facebook zodat je gemakkelijk en snel door tientallen berichten kunt scrollen. Wat Inbox echt speciaal maakt, is dat het automatisch informatie uit e-mails laat zien waarvan het denkt dat ze voor jou belangrijk zijn zodat je kan de relevante informatie al kan zien zonder de mail te hebben gelezen.

Voordat je de mail opent, toont het Postvak de foto's en relevante informatie zoals vluchttijden, telefoonnummers, openingsuren en adressen in een handig overzicht. Als je wil focussen op een bepaald type mail zoals recente aankopen of reserveringen dan kun je dat eenvoudig in Postvak IN instellen. Google maakte ook een snoozeknop die je helpt om je te herinneren dat je een bepaalde mail nog moet lezen.

Inbox werkt op Android, iOS en Google Chrome, maar is momenteel alleen beschikbaar voor een beperkt aantal mensen. Het network zal uitbreiden met behulp van een systeem van uitnodigingen. Je kan ook een e-mail sturen naar inbox@google.com om toegang te vragen.

https://www.youtube.com/watch?v=bzNTjpUMOp4