Met dit trucje vlieg je zo in eerste klasse

De Britse reisjournaliste Tilly Bagshawe heeft een manier gevonden om economy class-vliegtickets om te boeken naar eerste klasse zonder meer te betalen. En dat blijkt makkelijker dan verwacht. 
door
erw.vdb
Leestijd 1 min.

Verlang jij ook naar meer beenruimte, fancy drankjes, lekkerder eten en een comfortabelere zetel? Dan ben je wellicht toe aan een plekje in eerste klasse. Dat kost normaal gezien veel meer, maar het kan ook zonder extra te betalen. Brits reisjournaliste Tilly Bagshawe belt simpelweg naar de klantendienst en vermeldt de dienst 'revenue management'. Die houdt zich bezig met de omzet.

Winst

''Concreet vraag je eigenlijk of revenue management al plaatsen in eersteklasse vrijgeeft en voor mij heeft dat altijd gewerkt'', legt Bagshawe uit. Krijgt de dienst die vraag dan kijkt die hoeveel upgrades er gegeven worden voor een bepaalde vlucht. De beslissing over dat cijfer heeft te maken met wat het beste is om winst te maken. Soms beslissen ze om mensen te verschuiven naar eersteklasse zodat er meer plekjes in de populairdere economy class vrijkomen.