Met deze tips lijkt je huis meteen opgeruimd

Met deze tips lijkt je huis meteen opgeruimd

De rommelmand

Speelgoed van je kinderen of rondslingerende papieren? Verzamel alles en steek het in een mand. Belangrijk is wel dat je die met een deksel kan afsluiten. Op die manier ziet niemand welke rommel je erin stopt. Vind je de mand mooi genoeg om hem in je interieur te laten staan? Ideaal. Anders steek je hem best weg in een grote kast. Vergeet hem ook niet af en toe leeg te maken.

Lege oppervlakken

Onnodige documenten op tafel of vuile pannen op het aanrecht ogen zeer onordelijk. Maak daarom zo veel mogelijk oppervlakken leeg. Hebben bepaalde voorwerpen geen vaste plaats? Stop ze dan in de rommelmand.

Nette zetels

Zorg ervoor dat je zetels er verzorgd bijliggen. Dat doe je door je kussens op te schudden en je plaids op te vouwen. Schik je kussens met de punt naar beneden en drapeer de plaids over de leuning van de zetel. Zo ziet je zetel er in een mum van tijd netjes uit.

Boekenkast

Laat je vaak boeken en tijdschriften rondslingeren? Verzamel die dan en leg ze op een stapeltje aan de rand van de tafel. Wanneer je een boekenkast hebt, maak er dan een gewoonte van je leesmateriaal daarin op te bergen.