Met deze tips hou je je dieet wél vol

Met deze tips hou je je dieet wél vol

1. Schrap geen hele voedingsgroepen

Een koolhydraatarm dieet, een voedingspatroon zonder lactose of tijdelijk overleven op enkel sapjes: het zijn populaire methodes om op korte termijn gewicht kwijt te spelen. Toch is dat geen goed idee. "Als je geen allergie hebt voor bepaalde producten, dan is het niet gezond om zomaar voedingsmiddelen uit je dieet te schrappen", legt diëtiste Adina Person uit op de website van Women's Health. "Bovendien kan het schrappen van voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je er net meer zin in krijgt", vervolgt ze. Wees dus niet te drastisch, eet evenwichtig en gun jezelf een momentje om te zondigen. De kans is groot dat je je nieuwe levenswijze zo het best volhoudt.

2. Negeer geen hongersignalen

Wie wil afvallen, zal een manier moeten vinden om het aantal calorieën per dag omlaag te halen. Dat betekent echter niet dat je honger moet lijden. "Leer luisteren naar je eigen hongergevoel en laat je portiegrootte niet bepalen door anderen", geeft Pearson mee als advies. Daarnaast helpt het om rustig te eten en goed te kauwen op je voedsel, zodat je sneller merkt dat je verzadigd bent.

3. Pas stapsgewijs je voeding aan

Het is geen goed idee om al je oude gewoontes in één keer overboord te gooien. In plaats daarvan introduceer je beter één goede gewoonte per keer, zodat je de tijd hebt om je leven eraan aan te passen. Probeer bijvoorbeeld eerst drie weken om vers te koken voordat je meer begint te sporten.