Met deze tip word je productiever vanuit je bed

De zomervakantie is officieel gedaan en voor veel mensen breekt na het weekend de eerste échte werkweek opnieuw aan. Die week vormt een domper op de feestvreugde en is bijgevolg niet de meest productieve periode van het jaar. Gelukkig hebben wij een leuke tip die je vanaf dag één opnieuw up en running maakt. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse journalist Charles Duhigg legde zijn oor te luisteren bij verschillende werkmensen, gaande van bouwvakkers tot de makers van de animatiefilm 'Frozen'. Zijn bevindingen bundelde hij in het boek 'Slimmer Sneller Beter'.

Duhig somt een resem adviezen op, maar één tip in het bijzonder klinkt wel heel aanlokkelijk. Zo raadt de onderzoeksjournalist aan om je elke ochtend in te beelden hoe de dag er gaat uitzien. Wat wil je die dag bereiken? Wanneer is je dag succesvol? "Ik spendeer elke ochtend tien minuten aan het visualiseren van wat er nog te gebeuren staat die dag", schrijft de man in zijn boek. "Het helpt me om me te concentreren. Eigenlijk vertel je aan je onbewustzijn wat die moet negeren en op wat die zich moet focussen."

Foto Pixabay