Met deze simpele truc begin je productiever aan de dag

Ook al bestaat elke werkdag uit evenveel uren, toch lijkt het soms dat je collega's veel meer werk gedaan krijgen tijdens diezelfde periode. Gelukkig bestaat er een simpele tip om je productiviteit te boosten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Heel wat succesvolle ondernemers en CEO's beweren dat een goed ochtendritueel het geheim is van een productieve dag, zo ook Ashley Feinstein Gerstley, oprichtster van 'The Fiscal Femme', een bedrijf voor financiële begeleiding. Zij zweert bij een oud advies dat genoemd wordt in een studie van de Dominicaanse Universiteit Brennan School of Business.

Gerstley raadt aan om elke ochtend op te schrijven wat je doelen zijn. Mensen met zo'n to-dolijst zouden namelijk meer werk verzet krijgen dan mensen zonder zo'n lijstje.

Chad Halvorson, CEO van When I Work, een online agenda-tool, deelt die mening. "Succesvolle mensen hebben de gewoonte om elk doel op te schrijven, samen met de datum waarop ze het bereikten. Deze krabbels moedigen hen aan om hun dromen en taken na te streven, en het maakt andere doelen ook concreter", legt hij uit aan Business Insider.