Met deze nieuwtjes wil Apple scoren

Met deze nieuwtjes  wil Apple scoren

Apple bereikte onlangs nog een waarde van één biljoen dollar, en vandaag valt opnieuw nieuws te rapen bij het Amerikaanse bedrijf. In het voormalige hoofdkwartier in Californië lanceert de technologiereus heel wat nieuwigheden, met onder meer een nieuwe line-up iPhones.

iPhone X krijgt een upgrade

Apple's paradepaardje, de iPhone XS, zou een verbeterde versie moeten zijn van de iPhone X uit 2017. Naast een groter formaat, kunnen liefhebbers zich ook een budgetversie aangeschaffen. Wie één van de toestellen wil kopen moet behalve figuurlijk, ook letterlijk diepe zakken hebben. Zo zullen de twee varianten van de iPhone XS 5,8 en 6,5 inch groot zijn.

Daarnaast is de camera verbeterd en de processor sneller. Beide toestellen hebben voor het eerst een gouden kleur. Kan je niet wachten om de smartphone aan te schaffen? Dan heb je geluk. België zou één van de eerste landen zijn waar de iPhones beschikbaar worden, al is nog niet helemaal duidelijk wanneer precies. Met een instapprijs van een kleine 900 dollar in de VS - bij ons wellicht iets meer dan 1.000 euro - is het toestel bovendien goedkoper geworden.

iPhone XC met LCD-scherm?

Wordt ook verwacht: de iPhone LCD. Het nieuwe model - dat ik XC, XR of 9 zou heten - zit tussen de iPhone 8 en de iPhone X in en zou een 6.1 inch-LCD scherm hebben in de plaats van het gebruikelijke OLED-scherm. Doordat het toestel een aluminium omhulsel krijgt in de plaats van roestvrij staal, zal het prijskaartje ook dalen. Iets dat kopers die geen bedrag van (meer dan) 1.000 euro willen betalen over de streep moet trekken.

Nieuwe kleuren

Gelekte beelden lieten al zien dat dat de nieuwe iPhones ook beschikbaar zullen zijn in de kleuren rood, roos-goud, blauw en oranje.

USB-C-aansluiting

Waarschijnlijk het meest gehoorde gerucht: Apple vervangt de traditionele Lightning-poort op alle iPhones door een USB-C-aansluiting. Maar volgens de gespecialiseerde technologiesite The Verge is dit hoogst onwaarschijnlijk. Zij voorspellen dan weer dat de oplaadkabel wordt omgezet in een USB-C-plug met USB-C-Lighteningkabel, waardoor de batterij sneller zou opgeladen kunnen worden.

Een nieuwe generatie Apple Watches

De Apple Watch kende een trage start, maar ziet zijn populariteit ondertussen dag na dag groeien. Zelfs de Zwitserse horloge-sector moet de duimen leggen voor het Amerikaanse product. Van alle producten bevat het slimme horloge de meeste veranderingen. Zo wordt het scherm een goede 15% ruimer. Doordat het slimme horloge meer plaats heeft, kunnen er voortaan ook acht in plaats van vier apps op de interface.

Naast de bovenvermelde nieuwigheden, zou Apple ook nog uitpakken met nieuwe iPads en Macs.

Bekijk de presentatie live vanaf 19u: