Met deze droomprins wil je niet op date

Dates, je hebt ze in alle vormen en maten. Denk maar aan de knappe womanizer, de engerd op Tinder of de botte lomperik die alleen maar met zichzelf bezig is. Maar nu is er ook een nieuwe type man op de markt waar je voor moet oppassen: de 'Cinderfella'. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Voor je van stapel loopt, de Cinderfella is geen man met een vreemde fetisch voor glazen muiltjes. Michelle Martin, een blogger bij The Huffington Post, beschrijft dit type als een heerschap die wanhopig op zoek is naar een beetje emotionele en fysieke intimiteit, en hij hoopt dat zo snel mogelijk te vinden. Of zoals Martin het beschrijft: "Cinderfella's willen passie en vuurwerk. Ze willen voelen dat ze leven. En dat het liefst bij de derde date."

Ze willen met andere woorden van hun sokken geblazen worden door een overdosis zeemzoete romantiek die alleen voorkomt in Disneyfilms. Terwijl moet jij de perfecte partner spelen die hun leven compleet maakt. Ook al lijkt hij veelbelovend, jouw sprankelende persoonlijkheid kan hem geen nougatbollen schelen. Als een blinde mol is hij enkel bezig met de rol van de brave, lieve Assepoes die jij kunt vervullen.

De Cinderfella zal er bovendien alles aan doen om je stapelverliefd te maken. Hij zal je overladen met liefdevolle geschenkjes, je verrassen met een boeket bloemen of je om de haverklap wegkapen voor romantische weekendjes. Die egostreling kan best spannend zijn, maar probeer je toch niet te laten meeslepen met zijn enthousiasme. Vanaf de romance een serieuzer kantje krijgt, nemen ze de benen. Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard.