Met deze app laadt je smartphone op door te bewegen

Met deze app laadt je smartphone op door te bewegen

Studenten van de Northwestern University hebben een apparaat ontwikkeld dat gebruik maakt van energie die je opwekt door lichamelijke activiteit om je mobiele telefoon op te laden. Ampy, zoals het apparaat heet, bind je vast op je lichaam waar het gebruik van een magneet in een spoel kinetische energie omzet in elektriciteit.

Het apparaat is ongeveer een halve smartphone groot. Je sluit het apparaat aan met de USB-poort en je telefoon en je kan beginnen opladen. "Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je krijgt en hoe sneller je je telefoon oplaadt. Meer is er niet echt aan. Je beweegt en je krijgt elektriciteit."

Een half uurtje joggen of een uurtje fietsen is genoeg om je smartphone voor drie extra uren op te laden. Als je Ampy volledig opgeladen hebt door te bewegen, kan het apparaat een normale smartphone opladen tot ongeveer 50 en 75% van de volledige capaciteit.

De status van de batterij kun je controleren in een begeleidende app. Smith en zijn collega's zijn op zoek naar 100.000 dollar tegen 10 november om de productie van de app te financieren. Ampy is nu al beschikbaar voor pre-order voor 75 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=vis3IxkkuPM