Met deze app kan je controleren of je handbagage mee op het vliegtuig mag

Wil je zeker weten of je handbagage in het bagagevak van het vliegtuig past? Dan kan je voortaan je koffer scannen met je smartphone. ‘Momondo', een zoekmachine voor vliegtickets en hotels, heeft zijn app uitgebreid met een functie om in ‘augmented reality' te controleren of een item aan de afmetingen van de luchtvaartmaatschappij 
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

voldoet.

Reizigers kunnen voortaan zeker weten of hun handbagage voldoet aan de maximaal toegestane afmetingen van de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen. Dat komt goed van pas aangezien de vereisten flink uiteen lopen. Wie een te grote tas bij zich heeft, moet vaak heel wat bijbetalen om die toch op het vliegtuig mee te mogen nemen.

Werking

De ‘Handbagage-scanner' kan reizigers in een handomdraai zeggen of hun trolley te groot is. Om dat de doen, moet je eerst de app Momondo downloaden op Android of iOS. Wanneer je de app opent klik je op ‘meet je bagage op'. Richt je camera vervolgens op de vloer en volg de stappen op het scherm. Nadien wordt gevraagd om met de camera om de bagage heen te lopen, zodat de app de afmetingen kan zien.

Vergelijken

Als laatste worden de afmetingen automatisch vergeleken met de vereisten van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook krijg je van hun een lijst te zien van de verschillende vereisten, zodat je zelf nog kan vergelijken.