Messi schenkt Argentinië de zege in topper tegen Uruguay

Messi schenkt Argentinië de zege in topper tegen Uruguay

Vicewereldkampioen Argentinië heeft op de zevende speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK in Rusland de topper met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van buurland Uruguay. Lionel Messi scoorde in Mendoza na 43 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij de zege komen de Argentijnen voor het eerst in deze kwalificatiecampagne aan de leiding. Een opsteker voor La Albiceleste na enkele lastige maanden, die volgden op het verlies in de finale van de Copa America Centenario en de ongerustheid omtrent Messi, die zijn afscheid van de nationale elf had aangekondigd. Een nieuwe bondscoach en het vooruitzicht om in Rusland nog één keer te schitteren in de kleuren van zijn land deden de spelmaker van FC Barcelona echter van gedachten veranderen.

Tegen Uruguay was het zeker geen makkelijke zege, want na de pauze was het nog het bikkelen na de uitsluiting van Juventus-ster Paolo Dybala. De troepen van kersvers bondscoach Edgardo Bauza hielden echter stand en onder meer Luis Suarez en Edinson Cavani vonden de weg naar de netten niet. Bij de Argentijnen speelde Lucas Biglia (ex-Anderlecht) de hele wedstrijd.

Colombia, dat België op de hielen zit op de FIFA-ranking, kende in Barranquilla weinig problemen met Venezuela, dat de wedstrijd met tien beëindigde na de uitsluitingen van Wilker Angel en Rolf Feltscher. Real-middenvelder James Rodriguez en Macnelly Torres zorgden voor de doelpunten. Bij Colombia verscheen Carlos Bacca aan de aftrap, de bezoekers brachten Roberto Rosales (ex-AA Gent) aan de aftrap. In de stand staat Colombia op de derde plaats.

Na een indrukwekkende start van de kwalificatiecampagne met vier zeges op rij ging Ecuador op 2.850 meter hoogte in Quito met liefst 0-3 onderuit tegen Brazilië. Olympische held Neymar (72. pen) en het nieuwe godenkind Gabriel Jesus (87. en 90.+2) zorgden in de slotfase voor de doelpunten. De Seleçao van de nieuwe bondscoach Tite staat op de vijfde plaats.

Zuid-Amerikaans kampioen Chili was de grote verliezer van de speeldag. De Chilenen verloren met 2-1 uit bij Paraguay en zakken daardoor naar de zevende plaats. Oscar Romero (6.) en Paulo Da Silva (9.) zorgden al snel voor een 2-0 voorsprong, Arturo Vidal (37.) scoorde na 37 minuten tegen. Bij de bezoekers verscheen Francisco Gato Silva (ex-Club Brugge) aan de aftrap, de door Club uitgeleende aanvaller Nicolas Castillo bleef de hele wedstrijd op de bank.

bron: Belga