Messi knalt Argentinië in zijn eentje naar Rusland

Messi knalt Argentinië in zijn eentje naar Rusland

Op de slotspeeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule moest de vicewereldkampioen winnen op bezoek in Ecuador, wat al vijftien jaar niet meer gelukt was. De Ecuadoraanse hoofdstad Quito ligt namelijk op 2.850 meter hoogte.

Toen Romario Ibarra de thuisploeg vlak na de aftrap op voorsprong bracht, zag er het pas echt benard uit voor de Argentijnen. Gelukkig konden de Albiceleste rekenen op Messi, die het tij eigenhandig keerde met een hattrick.

"Doel bereikt"

Zo werd het 1-3 en wipte Argentinië in de stand naar de derde plaats, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor Rusland. Na afloop slaakte Messi een zucht van verlichting. "Ons doel is bereikt en dat is het belangrijkste", vertelde de vedette van FC Barcelona.

"Een WK zonder Argentinië zou gek geweest zijn. Nu moeten we genieten van deze kwalificatie. Op het WK gaan we proberen het beste van onszelf te geven. Deze ploeg heeft nog ruimte om te groeien."

Chili uitgeschakeld

Naast Argentinië mogen ook Uruguay en Colombia naar het WK, terwijl Brazilië al langer zeker was. Peru moet langs de barrages passeren, waarin het volgende maand tegen Nieuw-Zeeland speelt.

Chili valt zo in extremis uit de boot, na een 3-0 nederlaag tegen Brazilië. Bondscoach Juan Antonio Pizzi trok er meteen zijn conclusies uit en nam na afloop ontslag.