Mesaanval is mogelijk terreurdaad

Mesaanval is mogelijk terreurdaad

Bronnen nabij het onderzoek melden dat de man in 2011 zou aangereden zijn door een gepantserd voertuig van de federale politie en daarbij zwaargewond raakte. Bovendien zou recent één van de kinderen van de man overleden zijn. Het federaal parket kon die informatie niet bevestigen.

De steekpartij vond plaats op de Lambermontlaan in Schaarbeek. Twee agenten wilden er een man controleren maar die haalde meteen uit met een mes. Eén van de agenten raakte gewond in de hals, de andere in de buikstreek, maar geen van beiden verkeert in levensgevaar.

Hun aanvaller ging er na de feiten vandoor, maar kon door een andere politiepatrouille geïntercepteerd worden. De man verzette zich tegen zijn arrestatie. De politie loste één schot, dat de aanvaller in het been raakte. Ook hij raakte evenwel niet levensgevaarlijk gewond.

Volgens het federaal parket blijkt uit de voorlopige resultaten van het onderzoek dat het mogelijk om een terroristische aanslag gaat. Hicham D. zou immers contacten gehad hebben met Syrië-strijders.