Mertens opent tegen Diyas, Bonaventure speelt tegen Putintseva

Mertens opent tegen Diyas, Bonaventure speelt tegen Putintseva

Elise Mertens (WTA 19) opent morgen (vanaf 16u15) tegen Zarina Diyas (WTA 63) in het Fed Cup-duel tussen België en Kazachstan met als inzet een plaats in de finaleweek. Daarna staat Ysaline Bonaventure (WTA 115), die als tweede enkelspeelster de voorkeur kreeg op Kirsten Flipkens (WTA 81), tegenover Yulia Putintseva (WTA 34) in de Lange Munte in Kortrijk. Dat bleek vandaag bij de loting in het Kortrijkse oude stadhuis. Zaterdag (vanaf 13u30) staan nog twee enkelspelen en het afsluitende dubbelspel op het programma. Dan is Mertens aan zet tegen Putintseva en neemt Bonaventure het op tegen Diyas. In het dubbelspel speelt het duo Kirsten Flipkens/Greet Minnen tegen de tandem Anna Danilina/Yaroslava Shvedova.

Zoals aangekondigd nam kapitein Johan Van Herck Kim Clijsters niet in laatste instantie op in zijn selectie. De voormalige nummer 1 van de wereld, in volle opbouw naar een (nieuwe) comeback, fungeert deze week als sparringpartner voor het Belgische team.

Als België de Kazachse horde neemt op het hardcourt in Kortrijk, plaatsen Elise Mertens en co. zich voor de finaleweek in Hongarije. Twaalf landen spelen van 14 tot 19 april in Boedapest om de eindzege.

bron: Belga