Mertens neemt eerste horde in dubbelspel WTA Birmingham

Mertens neemt eerste horde in dubbelspel WTA Birmingham

Elise Mertens heeft zich vandaag samen met de Nederlandse Demi Schuurs geplaatst voor de kwartfinales (tweede ronde) in het dubbelspel op het WTA-toernooi van het Britse Birmingham (gras/936.128 dollar). Mertens en Schuurs versloegen in de eerste ronde de Roemeense Raluca Olaru en de Japanse Shuko Aoyama na een supertiebreak: 6-3, 2-6 en 10-7. De wedstrijd duurde een uur en zestien minuten. In de kwartfinales nemen Mertens en Schuurs het op tegen de Taiwanese Chan Hao-Ching en de Chinese Yang Zhaoxuan. Zij versloegen eerder op de dag in hun eerste ronde de Taiwanese Latisha Chan en de Canadese Gabriela Dabrowski, die samen het derde reekshoofd vormden, na een supertiebreak: 6-4, 3-6 en 10-5.

Vorige week wonnen Mertens en Schuurs nog het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen. In de finale tegen Kirsten Flipkens en de Nederlandse Kiki Bertens moest Flipkens snel opgeven omdat ze last had van haar linkerbeen, waardoor Mertens en Schuurs de eindzege pakten.

Gisteren werd Mertens (WTA-17) in het enkelspel in Birmingham al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Sloveense kwalificatiespeelster Dalila Jakupovic (WTA-117). Er zijn geen andere Belgen actief in Birmingham.

bron: Belga