Mertens naar derde ronde na onwaarschijnlijke comeback

Mertens naar derde ronde na onwaarschijnlijke comeback

Gavrilova (WTA 23) leek goed op weg om Mertens zonder veel moeite uit het tornooi te meppen. Dat was echter buiten de waard gerekend. De Limburgse won zeven spelletjes op rij, rijfde de eerste set binnen en ging daarna door op haar elan. Na twee uur stond de 7-5 en 6-3 op het scorebord.

In haar derde ronde neemt de Belgische nummer één het op tegen de Française Alize Cornet (WTA 42), die eerder op de dag verrassend de Duitse Julia Görges (WTA 12) in twee sets (6-4 en 6-3) huiswaarts stuurde.

Flipper en Bemel

Kirsten Flipkens (WTA 75) heeft de tweede ronde niet overleefd. Ze moest na 1 uur en 50 minuten de duimen leggen tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 21) in drie sets: 4-6, 6-0 en 2-6. ‘Flipper' kwam afgelopen nacht wel nog in actie bij het dubbelspel met de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 93).

Ruben Bemelmans (ATP 117), die in de eerste ronde nog verrassend Lucas Pouille (ATP 18) uitschakelde, moest de duimen leggen tegen de 25-jarige Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). Na drie sets en minder dan 1 uur en 45 minuten was de partij al beslecht: 7-5, 6-1 en 6-3. Bemelmans liet na afloop weten dat hij tijdens de wedstrijd last kreeg van zijn adductoren.

Alison Van Uytvanck (WTA 77), die eerder al gewipt werd in het enkelspel, heeft in het dubbelspel moeten opgeven met hoofdpijn. David Goffin (ATP 7) werkt vanmorgen zijn match van de tweede ronde af tegen de Fransman Julien Benneteau (ATP 59).

Jongste

De nauwelijks 15-jarige Marta Kostyuk (WTA 521) is de verrassing in de derde ronde. De Oekraïense is de jongste speelster in de derde ronde van een grandslamtornooi sinds de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni op de US Open in 1997. Kostyuk klopte thuisspeelster Olivia Rogowska (WTA 168) in twee sets (6-3 en 7-5).