Merchandising Tomorrowland draait op volle toeren

Merchandising Tomorrowland draait op volle toeren

Op Tomorrowland zijn er drie officiële shops die de Tomorrowland-collectie verkopen en die leggen de organisatie geen windeieren. Tijdens de drie dagen dat het festival duurt, gaan 20 tot 25.000 petjes de deur uit. Daarnaast doen ook vlaggen en necklaces het goed, naast de uitgebreide dames-, heren- en kindercollectie. Het dancefestival brengt het hele jaar door nieuwe collecties uit en die zijn permantent verkrijgbaar via de webshop van het festival. Toch valt op dat ook tijdens het festival de shops gouden zaken doen. "We hebben op het terrein drie officiële shops en op onze camping DreamVille nog twee", zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

De meest verkochte items zijn petjes, necklaces en vlaggen. "Tijdens dit festivalweekend zullen zo'n 20 tot 25.000 petjes verkocht worden. Vooral buitenlanders komen met een 'boodschappenlijstje' naar onze winkels en nemen souvenirs mee voor de hele familie."

De officiële Tomorrowlandvlag doet het ook goed, een deel van de verkoopprijs wordt aan Love Tomorrow, het goede doel van het festival geschonken.

Nieuw in de collectie dit jaar zijn de sokken. Daarnaast is er een uitgebreide T-shirtcollectie voor dames en heren, en een kindercollectie met enkele T-shirts en een rompertje. "Opvallend hier is dat Belgen vooral kiezen voor zwart-witte kledij terwijl buitenlanders resoluut kiezen voor kleur", zegt Wilmsen. "Alle items met het TML-logo zijn zeer populair."

Ook de accessoires worden niet overgeslagen: de zonnebrilcollectie doet het uitstekend en ook de juwelencollectie gaat vlot over de toonbank.

Enkel in de merchandisingshops kan met bankkaarten betaald worden, op de rest van het festivalterrein gelden de Pearls als munteenheid. Eén Pearl is zo'n 1,54 euro waard, een pintje kost dus al gauw 3 euro.

bron: Belga