Mercedes heeft meer dan één miljoen kilometer op de teller

Mercedes heeft meer dan één miljoen kilometer op de teller

Taxichauffeur Danny Kellens mag zijn E250td binnenkort op het hoofdkwartier van Mercedes in Stuttgart gaan tonen. Hij gaat zeer voorzichtig om met zijn auto uit 1998. "Al bijna drie jaar heb ik het record te pakken van wagen met het meeste aantal kilometers in ons land, met hetzelfde motorblok", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Rijstijl

"Als ik naar de keuring ga, komt iedereen eens kijken om met eigen ogen te zien of het klopt. Ik kan alles perfect bewijzen met al mijn onderhoudsdocumenten", zegt Kellens. "Hij kan nog wel een tijdje verder, maar de twee miljoen zal hij niet halen vrees ik. Slijtage hou je niet tegen", legt Yves, werkplaatsverantwoordelijke van Groep JAM, uit. In die garage laat Kellens zijn auto onderhouden.

Volgens Groep JAM is het feit dat de man taxichauffeur is, de reden waarom zijn auto het nog steeds zo goed doet. "De rijstijl is al bijna twintig jaar ongewijzigd. Een wagen die meerdere eigenaars met verschillende rijstijlen heeft, haalt meestal geen 400.000 kilometer", aldus de garage.