Menstruatiecup verbetert je seksleven

De menstruatiecup heeft nog steeds een imagoprobleem. Dat is jammer, want het trechtertje is niet alleen goedkoper en milieuvriendelijker dan tampons en maandverband, het heeft nog een ander groot voordeel in pacht. Althans, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Zweedse verzorgingsmerk Intimina.
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

De menstruatiecup is een siliconen bekertje dat je inbrengt, zodat het trechtertje het bloed opvangt. De cup kan tot twaalf uur lang blijven zitten. Bovendien is het ding afwasbaar en herbruikbaar.

A photo posted by Sckoon Menstrual Cup (@sckooncup) on

Het klinkt misschien niet al te aantrekkelijk, maar de cup is veel sexier dan je zou denken. Maar liefst 1.500 vrouwen werden bevraagd nadat ze tampons hadden ingeruild voor een menstruatiecup. Meer dan een vierde getuigde dat hun seksleven was verbeterd. Een verklaring daarvoor ligt in het feit dat de cups de vagina 66% minder uitdrogen én de inwendige spieren versterken. Bijna de helft van de vrouwen gaf ook aan beter te slapen én minder last te hebben van een vaginale geur (62%).

A video posted by Lunette Menstrual Cup (@lunettecup) on

De menstruatiecup is niet alleen een duurzaam alternatief, het product is ook veel goedkoper op lange termijn. Gemiddeld betaal je 25 euro voor één cup, die je maar liefst tien jaar kunt gebruiken. In diezelfde tijdspanne zou een vrouw bijna 500 euro uitgeven aan tampons en maandverband.

Last but not least: 84% van de vrouwen had meer zelfvertrouwen tijdens haar regels. Het proberen waard, niet?

Foto wikimedia