Mensen die op roadtrip vertrekken zijn spontaan, optimistisch en wijs

Mensen die op roadtrip vertrekken zijn spontaan, optimistisch en wijs

Een roadtrip voor de boeg? Goed nieuws, want dat is een teken dat jij spontaan, optimistisch en slim bent. 

Ons leven is maar al te vaak gestructureerd en tot in de puntjes geregeld. Roadtrips zijn de ideale manier om even te ontsnappen aan die ijzeren discipline en de chaotische, onvoorspelbare wereld te omarmen. De beste roadtrippers zijn dan ook diegenen die spontaan hun koffers inpakken en zich niet laten ontmoedigen als de dingen niet verlopen zoals gepland. Files, slecht weer of een tegenvallend hotel veranderen niets aan hun goede humeur.

Spookt de oneliner 'ik heb dringend nood aan vakantie' wel vaker - zeg maar nagenoeg altijd - door je hoofd? Dan wordt het misschien tijd om daar je conclusies uit te trekken en te ontspannen. Reizen is de ideale manier om je hoofd leeg te maken en je stress-levels te verminderen. Dat blijkt toch uit onderzoek van neuropsycholoog Paul Nussbaum van de universiteit van Pittsburgh. Zo is hij ervan overtuigd dat nieuwe ervaringen en verschillende omgevingen ongelofelijk goed zijn voor de gezondheid van je hersenen. Kruip dus achter het stuur, ontmoet nieuwe mensen, ontdek nieuwe smaken en laat je verrassen door uiteenlopende en indrukwekkende landschappen. Beseffen hoeveel de wereld te bieden heeft, laat je positiever denken over wat de toekomst in petto heeft. Om het met de woorden van Paul Nussbaum te zeggen: "reizen is een uitstekend medicijn".

Tijd doorbrengen in de auto - met het raam open, de wind in de haren en je favoriete muziek op de achtergrond - kan enorm verhelderend werken. Je hebt tijd zat om na te denken over de grote raadsels van het leven en af te rekenen met diepgewortelde gedachten en gevoelens. Tegelijkertijd leer je meer over jezelf en de wereld.