Memorial Van Damme - Negentien Belgen moeten voor spektakel zorgen op 42e Memorial

Memorial Van Damme - Negentien Belgen moeten voor spektakel zorgen op 42e Memorial

Traditioneel verzamelt het kruim van de internationale atletiekwereld op de Memorial Van Damme, de afsluiter van het Diamond League-seizoen, maar na een waanzinnige sportzomer zijn het de Belgische atleten die vrijdagavond heel wat fans naar het Koning Boudewijnstadion zullen lokken. Niemand minder dan negentien landgenoten zullen er deelnemen in de verscheidene competities, met Nafi Thiam als absolute publiekstrekker. De kersverse Europese kampioene op de zevenkamp zal er deelnemen aan het hoogspringen. Op de 400 meter zullen de Belgian Tornados Jonathan Sacoor, Kevin en Dylan Borlée het dan weer tegen mekaar opnemen. Jonathan Borlée moest finaal verstek geven.

In totaal verschijnen er in Brussel 12 olympische kampioenen aan de start, 16 Europese kampioenen en 28 wereldkampioenen. "Ik verwacht topprestaties", liet meetingdirecteur Cédric Van Branteghem eerder al optekenen. Op de 100 meter is het uitkijken naar de Amerikaan Ronnie Baker, die met 9.87 de snelste tijd van het seizoen liet optekenen.

In het polsstokspringen bij de mannen zakken de drie medaillewinnaars van het EK naar Brussel af. Dat betekent dat de 18-jarige Zweed Armand Duplantis, de 21-jarige Rus Timur Morgunov en de 31-jarige Fransman Arnaud Lavillenie van de partij zijn, aangevuld met Sam Kendricks. "Een polsstokcompetitie een WK-finale waardig", klonk het bij de organisatoren.

Ook voor en na de meeting wordt de show verzorgd. Met traditioneel een liveband na de meeting en voor het eerst ook een lasershow. Vooraf is er top-dj The Magician en de sterrenparade, waarbij vooral de Belgische medaillewinnaars in de bloemetjes gezet worden. Niet alleen de atleten, maar ook onder meer turnster Nina Derwael. En er is aandacht voor de derde plaats van de Rode Duivels op het WK. Het is bondscoach Roberto Martinez die de honneurs zal waarnemen.

bron: Belga