Memorial Van Damme - Morgunov sluit 42e Memorial af met zege in polsstokspringen

Memorial Van Damme - Morgunov sluit 42e Memorial af met zege in polsstokspringen

Neutraal atleet Timur Morgunov heeft vrijdagavond het polsstokspringen gewonnen, als afsluiter van de 42e editie van de Memorial Van Damme. In het Brusselse Koning Boudewijnstadion werd er vooraf een polsstokcompetitie aangekondigd "een WK-finale waardig", met daarin de drie medaillewinnaars van het EK. Dat betekent dat de 18-jarige Zweed Armand Duplantis, Morgunov en de 31-jarige Fransman Arnaud Lavillenie van de partij waren, aangevuld met Sam Kendricks.

Uiteindelijk werd het een langgerekte tweestrijd tussen de Rus Morgunov en Kendricks. Morgunov ging als enige over 5m93, terwijl Kendricks op 5m88 afsloot. Europees kampioen Duplantis ging niet over 5m83 en sloot af met een 5m68 en een zevende plaats. Lavillenie werd vijfde met 5m73. Niemand ging dus over 6 meter en daardoor bleef de competitie toch onder de verwachtingen.

Arnaud Art wou op de Memorial nog één keer schitteren dit seizoen, maar geraakte niet over 5m40 en lag er dus al snel uit. Voor de competitie had de Belgische recordhouder (5m72) al toegegeven niet meer over de beste vorm te beschikken. Op het EK in Berlijn had hij met 5m65 afgesloten op de negende plaats.

bron: Belga