Melania Trump kant zich tegen haar man in vete met NBA-speler LeBron James

Melania Trump kant zich tegen haar man in vete met NBA-speler LeBron James

De Amerikaanse basketbalspeler LeBron James krijgt steun uit onverwachte hoek. Melania Trump prees de NBA-speler voor zijn liefdadigheidswerk terwijl haar man, president Donald Trump, zich vrijdag minachtend had uitgesproken over LeBron James. Dat schrijven Amerikaanse media. De Amerikaanse president stuurde vrijdag een tweet de wereld in na een interview van CNN-journalist Don Lemon en LeBron James. "LeBron James is zonet geïnterviewd door de domste man op televisie, Don Lemon. Hij deed LeBron er slim uit zien, wat niet gemakkelijk is."

De directe aanleiding was de opening van een openbare school in Akron, Ohio, waar de speler van de Los Angeles Lakers vandaan komt en die hij mee oprichtte. Trump kreeg kritiek uit diverse hoeken, onder meer van atleten en de Republikeinse gouverneur van Ohio, John Kasich.

En ook zijn vrouw lijkt hem nu af te vallen. De first lady verstuurde zaterdagnamiddag (plaatselijke tijd) een persbericht, waarin ze de NBA-speler steunt zonder haar echtgenoot bij naam te noemen. "Het lijkt er op dat LeBron James goede dingen doet voor de volgende generatie. Zoals altijd moedigt de first lady iedereen aan die een open dialoog voert over onderwerpen die kinderen aangaan", luidt het in een mededeling van Melania Trump. De presidentsvrouw liet zelfs verstaan dat ze openstaat om de nieuwe openbare school te bezoeken.

bron: Belga