Meisje schrijft brief aan NASA met opmerkelijke wens

Meisje schrijft brief aan NASA met opmerkelijke wens

Cara O'Connor is gefascineerd door de ruimte en is het laatste jaar een echte kenner geworden. In haar brief gebruikt ze moeilijke, wetenschappelijke termen in de juiste context. Ze vindt het gemeen dat wetenschappers in 2006 beslist hebben om Pluto een dwergplaneet te maken.

Planet Unicorn

Cara kreeg na lang wachten antwoord van NASA, maar niet met het nieuws waarop ze hoopte. "Ik ben het met je eens dat Pluto heel cool is. Maar in mijn ogen maakt het niet uit of het nu wel of niet een dwergplaneet is. Omdat Pluto zo fascinerend is, moeten we er onderzoek naar blijven doen", schreef James Green van NASA.

Het meisje besloot om een brief te schrijven toen ze een liedje hoorde met de woorden "Bring Pluto back". Omdat ze zelf nog niet goed kan schrijven, vroeg ze haar leerkracht om hulp en dicteerde ze de tekst.

Cara's droom is om ooit zelf voor NASA te kunnen werken. Ze wil astronaut worden en alle planeten in ons zonnestelsel, inclusief Pluto natuurlijk, een bezoekje brengen. Ook wil ze zelf ooit een planeet ontdekken, daar heeft ze zelfs al een naam voor bedacht: Planet Unicorn.