Meisje ontwikkelt gezond snoep en is op haar 13de miljonair

Meisje ontwikkelt gezond snoep en is op haar 13de miljonair

Het idee voor Alina Morse's gezonde snoep ontstond omdat ze van haar ouders niks mocht eten dat schadelijk was voor haar tanden. Niet lang daarna richtte ze haar eigen gezonde snoepbedrijf Zollipop op. Het gezin spaarde hiervoor 7.500 dollar of zo'n 6.400 euro bij elkaar.

Tandarts

Hoewel het bedrijf nu twee miljoen dollar winst per jaar maakt, was het in het begin echt knokken. Pas na twee jaar kon het gezin spreken van een succes. Ze gingen uiteindelijk een samenwerking aan met met haar tandarts en mondhygiënist. In de snoepjes van Zollipop zitten zoetstoffen die de Ph in de mond verhogen en het tandglazuur zouden versterken.

Supermarkten

Ondertussen zijn de producten van Zollipop te koop in grote Amerikaanse supermarkten zoals Wallmart, Whole Foods en Amazon. Maar Alina die blijft heel nuchter onder het succes. Zij wil ondanks al het geld gewoon naar de universiteit gaan om nog meer te studeren over bedrijfskunde.

Thank you to https://t.co/CPhw50NbkJ for this great article on Alina! https://t.co/vlaweGzw9Y pic.twitter.com/qbNVVyd5EO

— Zollipops® (@Zollipops) June 23, 2018