Megafan van kipnuggets breekt wereldrecord retweets

Megafan van kipnuggets breekt wereldrecord retweets

Vorige maand vroeg Carter Wilkerson aan de fastfoodketen Wendy's hoeveel retweets hij moest verzamelen om een jaar lang gratis kipnuggets te eten. Het bedrijf antwoordde droogweg "18 miljoen", maar de jongeman bleef niet bij de pakken zitten.

Met succes, want ondertussen heeft de tiener meer dan 3,45 miljoen retweets verzameld. Daarmee stoot hij Ellen DeGeneres van de troon. Zij was tot voor kort recordhouder met haar beroemde Oscarselfie, waar ook Jennifer Lawrence, Jared Leto, Channing Tatum, Bradley Cooper, Meryl Streep, Brad Pitt, Kevin Spacey, Angelina Jolie, Lupita Nyong'o en Julia Roberts met een brede glimlach op poseerden.

If only Bradley's arm was longer. Best photo ever. #oscars pic.twitter.com/C9U5NOtGap

— Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) 3 maart 2014

100.000 dollar naar het goede doel

Ondanks het goede nieuws lijkt het streefdoel van 18 miljoen retweets toch onbereikbaar, maar Wendy's is al danig onder de indruk van de prestatie van Wilkerson. Ze hebben dan ook beloofd om 100.000 dollar (zo'n 92.000 euro) te schenken aan een goed doel, de Dave Thomas Foundation For Adoption. Deze organisatie zoekt een permanente thuis voor kinderen in de pleegzorg. En de jongeman krijgt zijn beloning: een jaar lang gratis kipnuggets.

We did it guys! Thanks to you're help and support we were able to raise $100k for @DTFA and beat @TheEllenShow record! Now let's get 18mil!

— Carter Wilkerson (@carterjwm) 9 mei 2017

@MineTimelapser @carterjwm @DTFA He gets them nuggs

— Wendy's (@Wendys) 9 mei 2017