Meeste treinreizigers gaan te voet naar station

In België gaat 38% van de treinreizigers te voet naar het station. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). De auto staat op de tweede plaats (25%) en het openbaar vervoer (20%) vervolledigt het podium.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Op de vierde plaats staat de fiets, die slechts 14,5% van de reizigers weet te bekoren. «Op dat vlak kunnen we nog veel groeien», stelt Kamerlid Bert Wollants (N-VA), die de cijfers opvroeg bij Galant. «Met betere infrastructuur, zoals fietsostrades en comfortabele fietspaden, is een plaats in de top drie haalbaar.»

Verschillen

Hoewel de meeste Belgen te voet naar het station gaan, zijn er grote verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land. Zo moeten de voetgangers vrede nemen met een tweede plaats in Wallonië (35,7%), waar het gros met de wagen naar het treinstation gaat (39%).

3,2% fietsers

Het openbaar vervoer bekleedt de derde plaats (21,7%) in het zuiden van ons land, terwijl slechts 3,2% met de fiets naar een Waals treinstation gaat. De Vlaming omarmt zijn tweewieler een stuk meer (17,9%), al doen de voetgangers (37%), de auto (21,8%) en het openbaar vervoer (20,1%) het wel nog opmerkelijk beter dan de fiets.