Meeste mensen denken dat ze van hun partner een beter persoon maken

Meeste mensen denken dat ze van hun partner een beter persoon maken

De rondvraag werd begin dit jaar uitgevoerd bij 2.000 Amerikanen door het onderzoeksbureau OnePoll. Er werd onder meer gepolst of het lief anders eet, zich anders kleedt en meer of minder huishoudelijke taken uitvoert.

Maar liefst 90% vindt dat het gedrag van de partner erop vooruit is gegaan sinds dat ze een koppel vormen. Andersom geeft drie op de vier ook toe dat ze zelf een ander én beter persoon zijn geworden dankzij de wederhelft.

Nette vogels

Vooral de netheid in het huis baat daarbij, zo blijkt. Niet echt een verrassing natuurlijk, aangezien de studie op poten werd gezet door Lemi Shine, een bedrijf dat schoonmaakmiddelen verkoopt. Zo zegt een groot deel dat ze het huis vaker poetsen (42%), dat ze meer koken (57%) en dat ze minder vaak vuile borden laten staan (40%) sinds ze hun partner hebben ontmoet.

https://giphy.com/embed/2dQ3FMaMFccpi

Daarnaast zou de relatie ook een boost hebben gegeven aan de muzieksmaak en de kledingstijl. Ook zegt een derde dat ze betere films en series kijken sinds de start van hun romance. Tot slot hebben veel deelnemers het gevoel dat ze kalmer, optimistischer én simpelweg leuker zijn geworden sinds de relatie.