Meestal droog weer met aangename temperaturen

Meestal droog weer met aangename temperaturen

Het KMI verwacht deze namiddag rustig weer met opklaringen en wolkenvelden. Een lokaal buitje is niet uitgesloten, maar in de meeste streken blijft het droog. In de Ardennen en aan zee liggen de maxima tussen 19 en 21 graden, elders schommelen ze tussen 22 en 24 graden. Er waait een overwegend zwakke noordenwind. Deze avond en nacht blijft het rustig en worden de opklaringen alsmaar breder. De minima dalen naar waarden tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden over het westen. De wind is zwak uit oostelijke of uit veranderlijke richtingen.

Morgen verwachten we droog weer met eerst flink wat zon. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de kust en 's avonds kan er wat lichte regen vallen over het westen van het land. Het is vrij warm bij maxima van 22 tot 24 graden in de Ardennen en in de kuststreek, en van 25 tot 27 graden elders. Er waait een zwakke veranderlijke of oostelijke tot zuidoostelijke wind. Een lichte noordoostelijke zeebries steekt op in de namiddag. Zondagnacht krijgen we behoorlijk wat wolkenvelden waaruit soms wat lichte regen valt. De minima liggen tussen 14 en 18 graden. De naar het westen tot zuidwesten draaiende wind is matig.

Maandag wordt het gedeeltelijk bewolkt. De kans op een bui is beperkt. De maxima schommelen rond 24 graden bij een meestal zwakke tot matige zuidwestenwind.

bron: Belga