Meest trieste foto ooit gaat viraal

Meest trieste foto ooit gaat viraal

Het stel leerde elkaar kennen in Düsseldorf, waar hun families destijds leefden. De tieners werden al snel smoorverliefd en stapten in 1954 in het huwelijksbootje. Na een tijdje verhuisden ze naar Brits-Columbia in Canada, waar ze nu nog steeds wonen.

Het koppel bracht meer dan 60 jaar elke dag samen door, maar de laatste acht maanden is daar een abrupt einde aan gekomen. Wolf en Anita sukkelen beide met hun gezondheid, en moesten beiden verkassen naar een home. Maar Brits-Columbia kampt al jaren met plaatsgebrek, waardoor de twee bejaarde tortelduiven onderdak krijgen in twee verschillende rusthuizen.

De familie van het koppel klaagt de situatie aan op Facebook. Wolf heeft namelijk dementie, en ze vrezen dat hij zijn vrouw niet meer zal herkennen als hij haar zo weinig ziet. "En als klap op de vuurpijl kreeg mijn opa te horen dat hij een kwaadaardige tumor heeft, dus de tijd die ze nog rest is erg beperkt", schrijft de kleindochter Ashley. "Ze huilen elke keer als ze elkaar zien. Het is echt hartverscheurend."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153881147493295&set=a.10150258592333295.323720.500983294&type=3

Het zorgcentrum vindt de situatie naar eigen zeggen ook verschrikkelijk en laat weten dat ze werken aan een oplossing. "Voor ons is dit ook vreselijk om te zien", reageert een woordvoerder.

Foto Facebook / Ashley Kaila B