Meer warm weer

Meer warm weer

In de loop van de (late) namiddag bereikt een zwakke storing het westen van het land met in de kuststreek wat lichte regen. Elders wordt het bewolkt maar blijft het droog. De maxima schommelen tussen 18 graden aan de kust en 21 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het op de meeste plaatsen bewolkt tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan het wat licht druppelen. De minima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 graden in het centrum van het land.

Morgen wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 20 graden op de Hoge Venen en 25 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest. 's Avonds en 's nachts wordt het meestal zwaarbewolkt in het uiterste westen van het land. Elders wisselen wolken en opklaringen elkaar af en in het zuidoosten van het land zijn er zelfs brede opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 16 graden.

Woensdag wordt het vaak zonnig met soms hogere wolkenvelden. De warme maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 27 graden in de Kempen. Woensdagnacht verwachten we geleidelijk regen of onweersbuien vanaf het westen.

Donderdag krijgen we eerst regen met over het oosten eventueel nog enkele onweersbuien. In de loop van de dag wordt het meestal droog over het westen en later in het centrum. In Hoog-België blijft het regenachtig tot de avond. De maxima liggen tussen 14 graden aan zee en 20 graden over het zuidoosten.

Vrijdag verwachten we eerst perioden met regen. Later wordt het droger vanaf het westen. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum. Zaterdag wordt het wisselvallig met soms buien maar ook opklaringen. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden. Zondag en maandag is er nog kans op een paar buien, maar mogelijk blijft het toch dikwijls droog bij maxima rond 18 graden.

bron: Belga