Meer dan negenhonderd vluchtelingen ontschepen in Sicilië

Meer dan negenhonderd vluchtelingen ontschepen in Sicilië

Meer dan negenhonderd migranten die zich aan boord van een schip van de Italiaanse kustwacht bevonden, zijn vandaag in de Siciliaanse haven Catania ontscheept, zo heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP gemeld. Er waren ook twee lijken aan boord, meldde de ngo Artsen zonder Grenzen (AzG). Het merendeel van de ontscheepte migranten zijn Eritreeërs. Aan boord waren ook ongeveer 200 minderjarigen, van wie de jongste een baby van drie maanden is, aldus de ngo Save the Children.

Luidens AzG waren de geredden allen "oriënteringsloos". "Enkele wisten helemaal niet dat zij in Italië waren aangekomen".

Volgens de prefectuur van de lokale politie zullen 800 van de nieuw aangekomenen naar andere Italiaanse regio's worden gebracht.

De Diciotti van de Italiaanse kustwacht had de migranten opgepikt nadat ze bij vijf operaties van andere schepen voor de Libische kust waren gered.

De aankomst gebeurde daags nadat het humanitair schip Aquarius, dat met 629 migranten aan boord niet mocht aanleggen in Italië en Malta, naar Spanje is vertrokken.

bron: Belga