Meer dan de helft van de Belgische vrouwen wil rekening delen op eerste date

Meer dan de helft van de Belgische vrouwen wil rekening delen op eerste date

Vandaag is het Equal Pay Day, een dag waarop gestreden wordt voor een gelijk loon tussen mannen en vrouwen. Maar hoe denken mannen en vrouwen over financiën en financiële onafhankelijkheid? 5971 Belgische respondenten gaven in de app van Twoo hun antwoord op de vraag “Wie betaalt de rekening op een eerste date?”.

Macho vs nieuwe man

Amper 10% van de vrouwen verwacht dat de man de rekening op zich neemt, terwijl 56% van de vrouwen de rekening liever deelt. Die tendens begint ook bij de mannen zijn opmars te maken. Een kwart van de mannelijke bevraagden deelt de rekening het liefst door twee terwijl 50% gaat voor de traditionele oplossing waarbij de man alles betaalt, zo meldt Twoo.

Foto Pixabay

Vooral de oudere generatie (50+) is met 57% eerder voorstander om de rekening voor zich te nemen. Bij jongeren ligt dat percentage met 49% net iets lager. Bij oudere vrouwen wil 12% graag getrakteerd worden op de eerste date terwijl jonge vrouwen dat met 9% minder verlangen.

Huishoudkosten

Ook binnen het huishouden beginnen vrouwen steeds onafhankelijker te worden. 64% van de vrouwen staat op een gelijke verdeling van de huishoudkosten, zelfs als de partner meer verdient. Bij mannen ligt dat aantal iets hoger met 76%. Vrouwen zijn wel terughoudender ten opzichte van de mannen voor een gemeenschappelijke rekening.