Meer dan de helft van de Belgen vindt baard en snor niet mooi

Meer dan de helft van de Belgen vindt baard en snor niet mooi

Naar aanleiding van Movember peilde social discovery site Twoo bij haar leden naar wat mannen en vrouwen echt vinden van ongeschoren kinnen en bovenlippen. En wat blijkt? Het zit niet echt snor met al dat gezichtshaar. Een overgrote meerderheid van de Belgen (55%) vindt mannen met snorren helemaal niet mooi. Slechts 16,3% van de Belgen ziet ze wel graag. Baarden scoren dan weer iets beter: 28% van de Belgen vindt een baard wel oké.

De Movember Foundation daagt mannen uit om de hele maand november een snor te laten groeien. Het doel is discussies aan te wakkeren, bewustwording te vergroten en fondsen te werven voor gezondheidsprogramma's voor mannen. De ideale gelegenheid dus om eens te onderzoeken wat mannen en vrouwen eigenlijk vinden van snorren en baarden. En wat meteen opvalt, is dat de overgrote meerderheid van de Belgen (55%) snorren niet mooi vindt. Vooral Belgische vrouwen zijn niet bepaald fan. Maar liefst 60% onder hen vindt een man met een snor maar niets, en net geen 5% vindt het ronduit onhygiënisch. Bij de Belgische mannen zelf vindt één op vijf een snor best cool en sexy. Baarden doen het ietsje beter, zowel bij mannen als vrouwen. Een kwart van de ondervraagde Belgische dames vindt een baard wel hot. Bij mannen loopt dat percentage op tot ruim 32%.

De rest van Europa

En hoe zit het in onze buurlanden? Van alle ondervraagde landen (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) zijn baard en snor het populairst in Duitsland. Eén op drie Duitsers vindt mannen met een snor cool, en 41% van onze Duitse buren ziet wel graag een baard. In Nederland zit er dan weer duidelijk een haar in de boter. Van alle ondervraagde landen lopen ze daar het minst warm voor gezichtsbeharing. Ruim 57% vindt een snor niet mooi of zelfs onhygiënisch.