Meer dan 600 premies uitgekeerd voor aankoop aardgaswagen

Meer dan 600 particulieren en ondernemingen hebben gebruikgemaakt van de premie tot 1.000 euro die ze begin dit jaar konden krijgen voor de aankoop van een wagen die rijdt op aardgas (CNG). Dat heeft de aardgasfederatie (KVBG) bekendgemaakt. Net als de voorbije jaren bood de federatie de premie aan tijdens de maanden januari en februari, naar aanleiding van het Autosalon. "Volgens onze laatste telling werden tijdens de actie meer dan 600 premies toegekend in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel", klinkt het in een persbericht. Het in Vlaanderen beschikbare budget voor premies was eind januari al opgesoupeerd.

Nog volgens de KVBG werden tijdens de eerste twee maanden van dit jaar meer dan 1.000 aardgasvoertuigen besteld, "evenveel als over het hele jaar 2015". Het verschil met de 600 uitgedeelde premies komt omdat bijvoorbeeld lokale besturen geen premie kunnen krijgen en ondernemingen recht hadden op maar één premie, ook als ze meerdere CNG-wagens aankochten, zegt Patrick Veeckmans van de KVBG.

Wie een wagen op aardgas koopt, krijgt in Vlaanderen sinds 1 januari 2016 ook een vrijstelling op de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling tot en met 2020. De Vlaamse regering wil dat er tegen dan 40.000 aardgaswagens rondrijden in Vlaanderen.

Volgens de federatie wordt binnen enkele weken het vijftigste CNG-tankstation in België geopend.

bron: Belga